Naon Pakean Perlindungan Panonpoé? Perawatan UPF Naon?

Upami anjeun jalmi pantai aktip, surfer atanapi orok cai, kamungkinan anjeun parantos humandeuar kumargi kedah macul dina tabir surya unggal waktos anjeun malik. Barina ogé, disarankeun pikeun napelkeun deui tabir surya unggal dua jam atanapi langkung - utamina upami anjeun anduk, ngojay atanapi sering ngesang. Sareng sanaos ieu moal ngarengsekeun sadaya masalah anjeun - sabab disarankeun pikeun dipaké dina koordinasi sareng tabir surya - naha urang tiasa ngenalkeun ka anjeun papakéan perlindungan matahari?

Hah? Kumaha béntenna tibatan ngan ukur baju lami biasa, anjeun naros?

Saé pikeun anu ngamimitian, dermatologis, Alok Vij, MD, nyatakeun yén nalika nyarioskeun perkawis lawon nganggo istilah "UPF," anu mangrupikeun faktor panyalindungan ultraviolét. Sareng ku tabir surya, anggo istilah "SPF," atanapi faktor panyalindungan matahari anu langkung akrab. "Kaseueuran kaos katun masihan anjeun sakitar sakitar UPF tina 5 nalika anjeun nganggo," jelasna.

"Kaseueuran lawon anu urang anggo nyaéta anyaman leupas anu ngamungkinkeun cahaya ditingali tina kulit sareng kulit urang. Kalayan baju anu dijagaan UPF, anyamanna béda sareng sering kali didamel tina lawon khusus pikeun ngabantosan ngahalangan sinar matahari. "

Lampu UV tiasa nembus ngaliwatan liang mikro dina ninun baju biasa atanapi bahkan tiasa langsung ngalangkungan kaos warna-warni. Kalayan papakean UPF, blokna langkung ageung, masihan anjeun langkung perlindungan tina panonpoé. Tangtosna, papakéan nganggo UPF ngan ukur ngajaga daérah awak anjeun anu ditutupan ku lawon anu diubaran.

Kaseueuran papakéan panangtayungan panonpoé katingali sareng karaos sapertos anggo aktif atanapi olah raga sareng sumping dina rupa-rupa kaos, legging sareng topi. Sareng kusabab jumlah benang anu langkung luhur, éta sering karaos langkung mewah tibatan kaos oblong standar anjeun.


Pos waktos: Jan-20-2021